Om mig

Om mig
Jag är född och uppvuxen  i Klippan och flyttade efter skolans slut till Malmö. 1994 gick jag min första akvarellkurs i Malmö , sen blev det fler kurser,  för nu var intresset stort för måleri!

Efter 25 år i storstan, styrde jag och min man Johan kosan mot nordöstra Skåne till Åhus, en liten fin ort vid havet. Här har jag min lilla ateljé i hemmet. Jag är med sedan länge i en konstgrupp som träffas och målar varje vecka. Jag har målat med mina målarkompisar i Åhusgruppen varje vecka i snart 15 år och att måla tillsammans ger inspiration. Ibland blir det ut i det fria och måla landskap.

 I hela mitt liv har jag varit intresserad av konst, tecknat och målat. Jag målar gärna landskap, porträtt, fåglar och andra djur. Motiven hittar jag ofta i närheten där jag bor. Här har jag naturen in på knuten, kustremsan är vacker och här hittar jag min inspiration. Jag reser ofta till utlandet och då följer penslar och färg med. Många motiv är hämtade från tex Kroatien, Frankrike, Italien. Titta gärna på mitt galleri där jag presenterar både gammalt och nytt!
Jag har from 2019 hösten börjat ha akvarellerkurs. Vill du veta mer?christina@ljungbergs.se
Välkommen titta in i mitt galleri!

Kurser & utbildningar

Vuxenskolan i Malmö
Skånsk Målarskola i Malmö
Studieförbundet i Malmö
Riina Ronlán, Malmö
Annika Svensson, Degerberga
Jim Berggren Nösund
Hasse Karlsson Akvarellmuseét Tjörn
Liselott Öhman, Kivik
Allan Madsen, Galleri Hultman
Jonas Nilsson, Galleri Hultman
Keiko Tanabe, Vicenza Italien